Burencup 2022: gaat door!

Eind augustus spelen Hugo Boys, Hollandia T, Con Zelo en Dirkshorn weer om de Burencup. Op twee speelavonden treden zij tegen elkaar aan, als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Programma 2019

Het programma voor de Burencup 2019 is bekend. Op de pagina Programma & Uitslagen zie je het volledige programma.

De opzet is dit jaar op één belangrijk punt veranderd: de wedstrijden worden dit jaar voor het eerst op zondagmiddag gespeeld en duren 2 x 45 minuten. Hierdoor komt voor de deelnemende clubs de Burencup in de plaats van de bekerwedstrijden. Het verdere reglement is ongewijzigd, dus ook deze editie worden er weer prijzen uitgereikt aan de Speler, Keeper, Topscorer en Doelpunt van het toernooi.

Dit jaar is de organisatie in handen van Hollandia T, we hopen een ieder te zien op en langs de velden in Tuitjenhorn op 1, 8 en 15 september!

Eindstanden 2018

Na drie speelavonden is Hollandia T overtuigend winnaar geworden van de Burencup 2018, voor Hugo Boys, Con Zelo en Dirkshorn. Hollandia won alle wedstrijden en kwam daarmee op 9 punten, terwijl de andere drie ploegen allen op 3 punten zijn geëindigd.

Met vier doelpunten leverde Hollandia T ook de topscorer van het toernooi: Thomas Driessen. Nijs Bakker (Con Zelo) en Koen Hollenberg (Hollandia T) scoorden beiden drie keer en er waren drie spelers die twee keer het net vonden: Nick Verblauw (Dirkshorn), Bob de Wit (Hugo Boys) en Geert de Graaf (Con Zelo). 13 spelers scoorden één keer en er was één eigen doelpunt.

De jury heeft Nick Smit (Dirkshorn) met 11 punten uitgeroepen tot Speler van het toernooi. Nijs Bakker (Con Zelo) en Thomas Driessen (Hollandia T) werden tweede en derde.

De beste keeper was volgens de jury Vienes Tijsen van Hollandia T en de mooiste goal werd gemaakt door Koen Hollenberg (eveneens Hollandia T).

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi, met louter positieve berichten, mooie wedstrijden en daarmee een nuttig oefenprogramma voor de ploegen. Dit was ook de insteek bij het opzetten van het toernooi en de verwachting is dat het volgend seizoen een soortgelijk vervolg krijgt.
Wij bedanken de deelnemende ploegen en de staf voor de medewerking, de arbitrage voor hun tijd en inzet.

Namens de organisatie en vv Con Zelo,

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo

Wijziging aanvangstijden

Na de eerste speelronde is gebleken dat de invallende duisternis voor te weinig licht gaat zorgen bij de volgende speelrondes. Daarom starten de wedstrijden op 6 september om 19.00 uur, een half uur later dan oorspronkelijk gepland.

Tussenstand na speelronde 1:

Team P DV DT DS
1 Hollandia T 3 6 1 5
2 Hugo Boys 3 5 1 4
3 Con Zelo 0 1 5 -4
4 Dirkshorn 0 1 6 -5

Persbericht

Nadat eerder bekend is geworden dat de Burencup een vervolg krijgt met enkele nieuwe deelnemers, heeft de organisatie inmiddels alle stappen genomen om het toernooi vorm te geven. De besturen van Con Zelo, Hollandia T, Hugo Boys en Dirkshorn zijn het eens geworden over de reglementen en afgelopen dinsdag (19 juni) is in Waarland de loting verricht voor het toernooi op 30 augustus, 6 en 13 september.

In de reglementen is gekozen voor een iets verkorte speeltijd (2x 35 minuten per wedstrijd) en mogen de teams weliswaar onbeperkt wisselen, maar wel op maximaal twee momenten per speelhelft. Om de eindstand van het toernooi te bepalen wordt er eerst gekeken naar punten en doelsaldo, behalve als het om de uiteindelijke eerste plaats gaat. In dat geval zullen de twee betrokken teams een verkorte strafschoppenserie nemen om de eindwinnaar te bepalen.

Als toevoeging op de wedstrijden zal er een jury worden samengesteld met vertegenwoordigers van de deelnemende teams, die de wedstrijden bekijken en aan het einde van het toernooi extra prijzen toekennen aan de beste speler, beste keeper, mooiste doelpunt en de topscorer van het toernooi. Deze prijzen zullen op 13 september, na afloop van de laatste wedstrijden, worden uitgereikt door de juryvoorzitter.

Alle wedstrijden zullen plaatsvinden op Sportpark de Groet in Waarland, thuishaven van de organisator van dit jaar, Con Zelo. De wedstrijden zullen starten om 19.30 uur en staan onder leiding van neutrale KNVB scheidsrechters en assistent-scheidsrechters.